Rejseguide: GILI AIR

INDEHOLDER REKLAMELINKS
BOOK HOTEL PÅ GILI AIR : HER. 

Du har helt sikkert hørt om Gili Øerne: Gili Air, Gili Meno og Gili Trawangan. Min favorit er Gili Air, hvor jeg allerede har været 2 gange. Første gang besøgte jeg øen sammen med min mor – og anden gang sammen med min veninde Carolina da hun for nyligt var på besøg.Det er helt sikkert ikke sidste gang at jeg ligger turen forbi øen.

Gili Air er en meget rolig ø, hvor der ikke er meget fest og farver. Det finder man tilgengæld på Gili T. Generelt beskriver man Gili Meno som “honeymoon island”, fordi der er helt roligt, men man ville nu også kunne tage til Gili Air på romantisk getaway. Øerne ligger så tæt, at man nemt kan sejle over og se de andre.

Jeg vil klart anbefale at man tager en tur til Gili øerne, hvis man besøger Bali. Det er noget af det som både min mor og min veninde fremhævede som det bedste ved deres rejse. Der er lækre strande, god snorkling og fantastiske solnedgange. På Gili Air er der ingen biler eller larmende scootere, hvilket gør at der er en helt anden ro end der er på Bali.

LÆS OGSÅ: OM DENGANG JEG BESØGTE GILI AIR MED MIN MOR: HER. 

HVORDAN KOMMER MAN TIL GILI AIR? 
Man kan komme til Gili Air ved at sejle fra Padang Bai eller Sanur. Der findes utroligt mange færge selskaber, men da der kan være høj bølgegang, så anbefaler jeg at man tager de større fast boats  fx. Golden Queen,Sejlturen tager 3-4 timer alt efter forhold – de tilbyder også pickup service på Bali. Det er billigere hvis man køber retur med det samme.
Det er også en mulighed at flyve til Lombok hvilket tager ca. 45 min, vi gav 100kr hver vej pr. person med Air Asia, og derefter sejle fra  Bangsal, hvilket kun tager ca. 20 min. Der findes mange forskellige færgeselskaber, hver opmærksom på at hvis det er med public boat, så sejler den ikke før der er 40 personer. Køreturen fra lufthavnen til Bangsal er ca. 1.5 time. Man kan også sejle fra Senggigi. Tidsmæssigt er det nok hurtigere at sejle, så det skal være fordi man vil undgå den lange sejltur, eller fordi man også gerne vil opleve fantastiske Lombok.
OBS: Da der kan være store bølger, så vil jeg altid anbefale at man tager til fastlandet 2 dage før man har et fly hjem/videre på sin rejse, da der kan være aflyste afgange.

HVORDAN TRANSPORTERER MAN SIG RUNDT PÅ GILI AIR? 
Du kan kun komme rundt på øen til fods eller på cykel, som de kalder “push bikes” – fordi du egentligt ikke kan cykle hele vejen, og er nødt til at skubbe cyklen i sandet. Der findes også hestevogne, men da jeg synes det er SÅ synd for hestene, så håber jeg ikke at i vil benytte jer af den mulighed. Derfor kan det betale sig at se efter overnatning, som er lokaliseret tæt på færgelejet. Der er ikke asfalterede veje, så det er kun sand, hvilket jeg lige vil nævne hvis i er en børnefamilie, så er det nemmest hvis børnene er i en alder hvor de kan gå selv eller være i bæresele, da det ikke er nærmest umuligt at køre med klapvogn der.

HVOR SKAL MAN OVERNATTE PÅ GILI AIR
Jeg har begge gange boet på Villa Karang, som ligger i gåafstand til færgelejet ca. 250 meter, hvilket er helt perfekt. Det er fantastisk at kunne spise morgenmad med udsigt over vandet, som i øvrigt er inklusiv i prisen. Hver opmærksom på at der findes deres standard værelser som er fine til prisen, men ret slidte og så deres deluxe og superior værelser som er en helt anden standard, men også dyrere.
BOOK HOTEL PÅ GILI AIR : HER. 

BOOK HOTEL PÅ GILI AIR : HER. 

ER GILI AIR BØRNEVENLIGT?
Nu har jeg jo ikke selv børn, men det er noget af det jeg ofte får spørgsmål til, så jeg vil prøve at inkludere det i mine guides. Jeg så faktisk ikke mange børn på Gili Øerne og jeg tror at det skyldes at det er ret langt væk, men hvis jeg havde børn ville jeg klart tage dertil! 🙂
Det er dog en lang tur Gili øerne, og det er måske det som skræmmer mange. Søsygepiller kan måske være en god tur til færgeturen og rigeligt med snacks da man aldrig helt ved hvor lang rejsen bliver. Alt efter hvor man er på Bali, kan det også hurtigt blive en lang køretur til Padang Bai, så det skal man også have med i sine overvejelser.
Strandene på gili øerne er meget mere børnevenlige end dem man ser på Bali, da der ikke er store bølger. Hvis børnene er store nok til at snorkle (måske teenagere) så er det virkelig en stor oplevelse at kunne give sine børn her. 

HVAD SKAL MAN OPLEVE PÅ GILI AIR
-Solnedgang på vestsiden
-En gåtur rundt om øen – ca. 1.5 time
-Snorkling: Det kan anbefales at tage på en privat snorkletur således, at I kan tage afsted kl. 8.00, i stedet for at tage på de ture med en masse gæster, da der så vil være mange flere mennesker i vandet. Jeg har begge gange betalt 1 mio i alt for 3-4 timers privat snorkletur rundt om alle øerne for at se: turtlespot, “Nest Statues – Jason De Caires Taylor”, Blue Coral, Skibsvraget og Hans Reef. Prisen kan være lidt svær at forhandle og det kommer meget an på sæsonen, her i regntiden ville de have over 2mio, men det ville jeg ikke betale,  og fik det til 1 mio. Der findes mange udbydere, så gå lidt rundt.
-Dykning: Det er også muligt at tage dykkercertifikat her.
-Stand Up Paddle
-Cooking Classes

HVOR SKAL MAN SPISE PÅ GILI AIR
Jeg har ikke spist så mange forskellige steder på Gili, men jeg vil på det varmeste anbefale disse to steder.

MOOVIES
Perfekt solnedgangsspot. Perfekt til at nyde vin/drinks til solnedgang som de som regel har på happyhour tilbud. Derudover har de lækre burgere og pizza – og meget andet. Kan anbefale deres burger med crispy chicken, som jeg efterhånden har fået en del gange. Kom i god tid hvis du vil have et spot i forreste række!

KENZA
Er du mere til smoothiebowls og pandekager etc. så er Kenza stedet. Det har udsigt til havet, men det passer ikke med solnedgang 🙂 .. Så mere et morgenmad/frokost sted.


Har du været på Gili Øerne? Så del gerne dine tips i kommentarfeltet.

Kh. Maya

2 Comments
  1. Super god beskrivelse af Gili øerne og aktiviteter. Vi planlægger en tur ca d 20/3, men er lidt bekymret for vejret i marts og færgeturen. Vil det være ok? Eller bedre at springe over Gili? Har du nogle gode råd i den forbindelse?

  2. Vi har haft overnatning på Manta Dive, i juli, der var meget regn, færgen fik forbud om at tage afsted, og vi kom ikke afsted, hotellet vol ikke give os vores penge tilbage.

Leave a Reply

Your email address will not be published.