For snart lang tid siden delte jeg denne sunde banankage, men da den er en af mine bedste opskrifter , så får i den lige igen! 🙂 Den er utrolig svampet og lækker. Denne version er glutenfri, men du kan sagtens bruge andre meltyper.
Sundere banankage
4 små modne bananer (300 g)
2-3 æg
2 spsk rørsukker
1 spsk HUSK
1 tsk (glutenfri) bagepulver
1 tsk vanillesukker
30 g fuldkorns rismel
30 g kikærtemel
30 g majsmel
100 g udstenede dadler
50-100 g mørk chokolade af god kvalitet.
Pynt: kokosflager, nødder eller andet.
Blend bananer, dadler og æg. (Evt. i en minihakker)
Kom det over i en skål.
Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør grundigt.
Kom massen i en form med bagepapir ca. 20-30cm.
Bag kagen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
(Bagetider er altid vejledende)
Fordel mørk chokolade på kagen så det smelter.
Pynt med kokosflager eller andet.
Lad chokoladen størkne (evt. i køleskab) og skær den i små stykker.
Uh den må jeg hellere prøve! Har dog ingen kikærtemel eller majsmel, tror du jeg kan bruge fuldkornsrismel, boghvedemel og/eller kokosfibermel? 🙂