Jeg elsker hummus – og især når den virkelig smager af noget. Jeg giver den derfor altid gas med forskellige krydderier. Lige nu er min favorit med karry, hvilket også giver den en flot gul farve. Det er meget forskeligt, hvor meget smag karry giver, så det kan være du skal prøve dig frem. Den jeg har brugt er ikke så stærk, så derfor gav jeg den 4 tsk.
Kikærterne er proteinrige, men indeholder også gode kulhydrater – og med olien får du fedtstoffer, derfor er hummus et godt måltid, som indeholder de tre næringsstoffer. Det er perfekt til mellemmåltid med fx. knækbræd eller til supplement til et måltid 🙂 ..
Karry hummus
1 ds. Kikærter (c. 265 g drænet)
1 spsk tahin
4 tsk karry
1 tsk gurkemeje
0,5 tsk salt
0,5 tsk peber
0,5 tsk spidskommen
2 fed hvidløg
1/2 rød chili og evt. chiliflager
2 spsk olie
ca. 5-6 spsk vand
Pynt: persille & chili
✮ Skyl kikærterne.
✮ Blend kikærter, tahin og krydderier.
✮ Tilsæt hvidløg og chili.
✮ Tilsæt olie og vand til du får den ønskede konsistens.
✮ Pynt med chili og persille – og hæld evt. lidt olie over.
✮ Spis på brød eller som tilbehør til en lækker salat.