I min familie er det som regel mig der står for at lave en salat til julefrokost og julemiddagen. For mig er det obligatorisk med en frisk rødkålssalat. Jeg synes at en god salat både skal indeholde noget sprødt, blødt, sødt og surt – hvilket denne salat lever op til.
Jeg synes, at granatæblekernerne er både dekorative og lækre.
Rødkålssalat med granatæble
(Tilbehør til ca. 4 personer)
1/2 rødkål eller lilla spidskål (afhænger lidt af størrelsen)
80 g blåbær
80 g granatæblekerner
1 rød grape (eller appelsin for en mere klassisk version)
30 g mandler
Lidt olie og salt
‘Dressing’
1 spsk acaciehonning
Lidt olie
Saften fra 1 citron
Lidt salt
Start med at snitte rødkål fint og kom det i en skål.
Rør dressingen sammen og fordel det over kålen.
Kom blåbær og granatæble i skålen og fordel herefter det hele på det fad eller skål du vil anrette på.
Tag skrællen af grapefrugten og skær tynde fileter , det er vigtigt at du fjerner alt det vide, da det smager bittert. Og pynt salaten med dem.
På en pande rister du mandlerne i lidt olie og salt – og kommer ovenpå salaten.
Velbekomme.