Jeg er på Fanø i weekenden hos mine forældre, og man må i den grad sige, at jeg bliver forkælet. Mor har bagt en lækker appelsinkage, med lækre appelsiner med rigtig god smag. En af de gode ting ved at vinteren nærmer sig er det lækre appelsiner, uhmmm…. 🙂
Denne kage er lige som jeg kan lide den, svampet, lækker og frisk i smagen!
I min verden må man gerne få lidt syndigt i weekenden 🙂
Appelsin-gulerodskage
3 æg (deles i æggehvider og æggeblommer)
125 g sukker
125 g revet gulerod (Trykkes af for væde i et viskestykke)
125 g hakkede mandler eller hasselnødder
1 tsk kanel
1 tsk bagepulver
50 g mel
Skallen af en halv appelsin
Saften af en halv appelsin
Skallen af en halv citron
Saften af en halv citron
Mørk chokolade
Først rører du æggeblommer, sukker, kanel, nødder, bagepulver, gulerod, mel og citrusfrugternes skal og saft.
I en anden skål pisker du æggehviderne stive og vender dem forsigtigt i.
Kom massen i en rugbrødsform med bagepapir.
Bag kagen ved 160 grader i den nederste del af ovnen.
Kagen skal bages cirka 1 time og kvarter, men hold øje med den og lig evt. lidt staniol over den når der er 20 minutter tilbage.
Lad kagen køle lidt af.
Pynt kagen med smeltet mørk chokolade og evt. lidt hakkede nødder.
Uhmmmm <3