Deprecated: Required parameter $username follows optional parameter $network in /customers/9/e/7/mayadroem.dk/httpd.www/wp-content/themes/thevoux-wp/inc/framework/thb-social-links/social-links.php on line 548 Deprecated: Required parameter $new_class follows optional parameter $html in /customers/9/e/7/mayadroem.dk/httpd.www/wp-content/themes/thevoux-wp/inc/framework/thb-lazyload.php on line 4 Proteinrig suppe med røde linser - MayaDroem

Proteinrig suppe med røde linser

2014-02-01 18.23.32
Uhmmm… Er der noget bedre end en varm suppe at lune sig på nu når minusgraderne hersker udenfor? … Jeg elsker suppe og laver dem i uendelige variationer. Denne suppe skulle være en suppe uden kød men i stedet med røde linser som har et højt indhold af protein, ikke mindre end 27 g pr. 100 g(!).. Røde linser er tilmed også billige og koster omkring 20-25 kr for en stor pose, hvilket er godt til SU-budgettet!   🙂
Suppe kan man jo lave med hvad man har i køleskabet, men I kan nemt tage inspiration i denne opskrift.. Håber at I kan lide den, den er til den stærke side!

Linsesuppe 
Lidt olie
2 løg
1 rød chili
2 røde snack peber
chiliflager
Karry
1 dåse hakket tomat
0,5 dåse kokosmælk (af de store)
4 gulerødder
1 bagekartoffel
2-3 dl røde linser
salt/peber
Vand

Først svitser du løg,karry, rød chil og chiliflager i i gryden
Dernæst tilsætter du de snittede grønsager (kartofler, gulerødder og peberfrugt)
Tilsæt vand så det dækker grønsagerne og lad det koge lidt.
Tilsæt hakket tomat og kokosmælk og lad det simre til gulerødderne og kartoflen er møre.
Brug din stavblender til at blende suppen mere ensartet – du bestemmer selv hvor meget.
Tilsæt de røde linser som du har skyllet først – tilsæt evt. lidt ekstra vand hvis du synes suppen er for tyk i konsistensen.
Lad det koge let 10-15 minutte og smag til med salt og peber.
Server suppen rygende varm med lidt frisk basilikum eller andet grønt
+ hakkede mandler og evt. cremefraise.

Hvad er din yndlings suppe? 

Knus M <3
2014-02-01 18.23.28

3 Comments
  1. Her er min absolutte ynslingssuppe:
    Hvidkålssuppe
    2 personer:

    300 g hvidkål
    1-2 fed hvidløg
    1 stor spsk Philadelphia light
    persille
    salt og peber

    Hvidkålen koges i ca 30 minutter og det meste af vandet hældes fra, resten af ingredienserne smides i og det hele blendes med en stavblender. Toppes med kyllingestykker stegt på panden i raspolie med krydderi efter eget valg. (suppen kan også laves med blomkål og persille eller broccoli, uden persille).

  2. Hej Maya 🙂
    Hvor mange portioner er der i denne opskrift sådan ca?
    Det ser vildt lækkert ud, og tænker at jeg vil prøve den i aften 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.