Æble-crumble

Skærmbillede 2013-09-21 kl. 18.44.04

Uhmmm, det er æble-sæson lige nu, og jeg var så heldig at få en pose af en veninde som havde rigeligt i haven! Forleden havde hun serveret selv samme æble-crumble, eller noget ligende, og det smagte bare SÅ godt – og det er bare SÅ nemt at lave! 🙂  … Hvis i også har æbler i haven, så er det her måske noget for jer…
Den er lidt sundere end traditionel crumble da hvedemelen er skiftet ud med havregryn (brug evt. glutenfrie havregryn). Men “kagen” indeholder stadig en del sukker og smør :-)..
Skulle have besøg af min søde veninde Emmelie – og vi fik altså næsten tømt hele fadet, MUMS!  🙂  ….  Man kan også lave crumble med f.eks. pærer, eller rarbarber (undlad dog kanel så).  Det er en meget meget nem måde at servere en lækker kage på!  🙂

Æble Crumble 
5-6 æbler
2,5 dl finvalsede havregryn
2 spsk kanel
4 spsk sukker
2 spsk smør (ikke smeltet)

Først ordner du æblerne så du har fine små både og fordeler dem i et tærtefad eller et andet fad.
Dernæst blander du kanel, havregryn, kanel,sukker og smør sammen i en skål.
Fordel massen udover æblerne.
Bages ved 200 grader i ca. 30 min

Server med skyr eller creme fraise, mmhh 🙂 

Hilsen Maya
tumblr_lqjbh9JyJG1r1d9xqo1_500

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.