Madpakke idéer

2014-05-20 16.53.30

Jeg har ALTID hadet madpakker, sådan virkelig!  ..  Problematikken ligger nok i, at jeg ikke er særlig vant til madpakker  og hele mit liv har prøvet at undgå dem.  I min folkeskole tid boede jeg kun et stenkast fra skolen – og derfor cyklede jeg de 2 minutter hjem til min fars lækre frokost anretninger, som også havde frokostpause. Derefter kom jeg på efterskole i 2 år, hvor maden blev serveret i spisesalen. Derfor var det først da jeg startede i gymnasiet at jeg skulle lære hvad en god madpakke var.  Jeg forsøgte lidt forskelligt, men købte primært en skål i salatbaren. Hvis ikke så havde jeg hjemmebagte boller eller pølsehorn med.  Det meste af tiden var jeg dog snack-typen der bare pakkede en hel masse frugt, grønt, nødder og måske en tør skive rugbrød.  Det var egentligt ikke særlig inspirerende og jeg hadede det.
PÅ sygeplejerske uddannelsen har jeg virkelig gjort en indsats for at gøre mine madpakker mere lækre.  På korte dage pakker jeg en god snackpose med udskåret frugt/grønt + nødder, men på de længere dage eller i praktik medbringer jeg en god madpakke.  Jeg er for tiden i praktik – og de andre griner lidt af min appetit. Hvad er der nu galt med 2 madpakker? … Jeg har nemlig en formiddags madpakke med, med en masse frugt/grønt – også har jeg en madpakke til frokost.  Jeg foretrækker rester fra aftensmaden evt. med ris eller salat til, men da min mand har en god appetit er det ikke altid at der er rester.  Jeg tænker at jeg i dette indlæg ville komme med et par madpakke idéer og inspiration.

Nemme fiskefrikadeller smager lækkert i madpakken. Lav en stor portion så du har til flere dage 🙂 .. Kan spises med en god salat, kartofler mm.
Find opskriften: HER.
2014-09-15 16.04.48

Æggewraps er virkelig et hit – især hvis man kan spise den derhjemme.  Jeg synes dog godt at man kan medbringe den.  Det kan du nemt gøre ved at pakke den ind i sølvpapir eller i en boks.  Det er nemmest,  hvis du tager fyldet ved siden af.
Du kan fylde den med grønsager eller en lille rest kød fra aftenen før. Kun fantasien sætter grænser – også til selve fyldet i wrappen.  Tager relativt kort tid at bixe sammen om morgenen, så den er frisk.
Find opskriften:  HER.
2014-05-20 16.53.30

Kylling frikadeller er perfekte til madpakken.  Kan spises med et stykke brød eller andet tilbehør.  Det passer til det meste.  De er nemme at have med – og bliver ikke kedelige.
Jeg laver ofte en stor portion og fryser dem ned 2-3 stykker sammen.  Så kan jeg tage en lille pose op – også er de tøet op når det er frokost.
De kan laves på hundrede tusinde forskellige måder, men jeg synes at lidt grønsager, krydderier og krydderurter gør dem mere interessante.  Man kan også sagtens lave de klassiske der kun indeholder løg mm.
Find en alternativ opskrift HER.
2014-05-01 17.03.00

Af og til skal man også have lidt lækkert i madpakken. Det kan forsøde selv den længste dag.  Jeg har utroligt mange “Sunde” kager på bloggen – og mange af dem kan nemt bruges som en lille lækker dessert i madpakken.  Det giver også god energi, hvis man skal træne.  Disse dadelbarer er super lækre – og de er nemme at have med på farten. MUMS.
Find opskriften: HER. 
2014-04-05 15.07.37

Muffins er nemme at have med på farten, da de i forvejen pakket ind i papir.  Jeg har lavet utroligt mange forskellige muffins – men ved at tilsætte lidt proteinpulver øges proteinholdet og mæthedsværdien. Disse muffins er super nemme at lave.
Find opskriften HER.
Skærmbillede 2014-09-27 16.17.14

Hvad er der i din madpakke?
Hvad synes du om madpakker? 

Skærmbillede 2014-09-27 16.24.49

2 Comments
  1. Ser simpelthen så lækkert ud Maya! 😀 Mine madpakker består som regel af rester fra aftensmaden (som laves strategisk stor :P) og nogle mandler, et æble eller en proteinbar og nogle kogte æg hvis det er en lang dag 🙂

  2. God morgen søde,

    vi har det præcis som du, det med madpakker er et problem.
    Jeg er mest til at få lidt af aftensmåltidet med på job og varme det i mikroovnen:-)
    Maria er mest til frugt, nødder, grønt, barer og frugtstænger. Nemt snack.
    Vi har dog en lidt syndig gulerods-lagkage på bloggen pt:-) ups!

    Maria og Emil

Leave a Reply

Your email address will not be published.