Jeg elsker ROMKUGLER, eller trøfler som man kalder dem på sjælland? … Jeg har lige været hjemme på ferie hos mine forældre og jeg har i hvert fald fået en enkelt eller to… 🙂 I dag ville jeg prøve at lave en glutenfri version – som også indeholder mindre sukker. Jeg ville kalde dem for sunde – men kaloriemæssigt er de lidt tunge! 🙂 Inspiration til romkuglerne er fundet: Her
Og så fandt jeg inspiration til den søde topping: Her
Romkugler
(10 stk)
200 g friske dadler uden sten
50-60g fint hakkede mandler
0,5-1 spsk romessens
1 tsk kokosolie
0,5 tsk vanillepulver
3 store spsk kakaopulver
1 spsk vand
Evt. hakket mørk chokolade
Topping:
1 dl kokosmel + 1-2 tsk frysetørret brombær/hindbær
Først hakker jeg kokosmel og frysetørret brombær i minihakkeren så det bliver helt fint. Tag det op og gem det til senere.
Kom mandlerne i minihakkeren og kør til det er helt fint – kom det over i en skål.
Blend dadler, vand, kokosolie, kakao, romessens, vanillepulver til en samlet masse. Kom massen over i skålen med nødder.
Brug fingrene til at samle det hele til en samlet masse.
(Tilsæt mere vand, hvis det er for tykt eller kokosmel, hvis den er for tynd)
Hvis du har god tid så kan du sætte det på køl 30 minutter
Tril massen i 10 kugler
Rul kuglerne i kokos/brombær støvet
Opbevar dem på køl.