Uhmm – Denne kage er suuuper lækker. Man kan nærmest ikke smage at det er en “sundere” version – og det er i mine øjne et kriterie for vellykkede sunde kager. Jeg har ikke før været så begejstret for “oste-topping” – men jeg må jo indrømme at det smager utrolig lækkert 🙂 ..
Inspirationen kommer fra Morten Svanes bog #Proteinopskrifter.
Gulerodskage
200 g revet gulerod
1 æg
2 æggeblommer
100 g kokosmælk (kun den fede del)
1 spsk olie
50 g vanille proteinpulver
10 g sukrin/zero
3 tsk kanel
1 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
2 tsk fiberhusk
30 g havregryn
30 g mandelmel
1 knivspids salt
1 tsk pebbernøddekrydderi
130 g hytteost
Mælk (ca. 1 dl – men prøv dig frem)
Topping:
200 g philadelphia light
2 spsk sukrin/zero
saft og skal fra en halv økologisk citron
1 tsk kanel
Først blander du gulerødder, æg, kokosmælk, hytteost og olie sammen.
Dernæst tilsætter du de tørre ingredienser.
Tilsæt til sidst mælk lidt af gangen og rør grundigt rundt.
Kom dejen i en smurt springform
Bag kagen ved 200 grader ca. 25-30 min til den er lysebrun.
(bagetider er altid vejledende)
Lad kagen køle af.
Lav toppingen ved at blande philadelphia, citron og sukrin sammen
Fordel toppingen på den afkølede kage og drys med kanel.
Mums 🙂 …
Vil bare sige tusind tak for alle de lækre sunde opskrifter du poster. Rigtig god weekend
Mmm, hvor ser den dog god ud! Jeg har altid været helt tosset med gulerodskage (og også ostetoppingen haha), så det er skønt med en lidt sundere version! Den skal helt klart prøves næste gang, der skal bages kage.