Wok er nem hverdags mad og SU-venligt. Derudover er det også godt i denne “stop-af-madspild”-kampagne, da man kan bruge, hvad man har i køleskabet.
Dette var egentligt ikke blogmaterial, men jeg synes at det smagte så skønt og havde så fine farver, at I ikke skal snydes. Jeg lavede en kææmpe portion med ca. 1700 g kylling, så er der til i hvert fald 2 dage. Jeg har prøvet at gange opskriften ned til en mindre portion, så det er lidt med forbehold 🙂 ….
If you don’t have what it takes, take what you have and make it work.
Wok med kylling og grønsager
400 g kylling inderfilet
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 tsk karry
2 tsk rød karrypasta
Olie til stegning
1 lille dåse kokosmælk
Vand (efter ønsket konsistens)
2 gulerødder
1/2 broccoli
1/2 dåse baby majs eller ca. 10 friske.
Et stykke rødkål/hvidkål
1 rød peberfrugt
Salt/peber
Tilbehør
Fuldkorns nudler eller ris
Frisk (bredbladet) persille
Evt. Cashew nødder eller mandler
Svits løg, hvidløg, karry, karrypasta i en wok med olie.
Tilsæt kyllingen, som er skåret i mindre stykker.
Lad det stege til kylling og løg ser lidt brunt ud – ikke færdigstegt.
Tilsæt de hakkede grønsager: Gulerødder, majs, peberfrugt og kål.
Tilsæt kokosmælk og lidt vand – det behøver ikke dække helt.
Lad det simre ca. 10 minutter evt. under låg.
Tilsæt til sidst broccoli, salt og peber – og lad det koge et par minutter.
Kog nudler eller ris i en anden gryde efter beskrivelsen.
Server retten rygende varm – evt. med nødder/persille som pynt.
Mums.
Uhm det lyder godt! Tror jeg vil lave det i morgen 🙂 Hvad mener du helt præcist når du skriver en lille dåse kokosmælk, hvor mange ml? 🙂
Hej Clara 🙂
Der er de store dåser (almindelig størrelser) – også er der nogle små nogle.
Jeg har ikke dåsen mere – men er det ikke 250 ml der er i måske? 🙂 Hilsen Maya
Tusind tak 🙂
Det ser bare rigtig godt ud som altid!
Ps. Synes dit indlæg tidligere på ugen om at lægge i kalorieplus er meget spændende og noget jeg selv overvejer, men hvordan gør du præcis, hvis jeg må spørge? man vil jo gerne have de optimale resulater, hehe, så må jo spørge de kloge hoveder
Har du f.eks normalvis haft et ligevægtsindtag på 2.000 førhen og trænet “normalt” og så ændret det sådan du spiser f.eks 2.500 nu og træner så den samme mængde men med mere vægt ? 🙂 😉
Jeg har svært ved at regne ud, hvor meget jeg skal lægge til fordi jeg ikke ved hvad mit ligevægtsindtag er præcis nu, og hvormeget jeg “træner” vækm, hvis du forstår 😉 ved du dit, eller går du bare ca. udfra hvad du skal lægge til?
Uh, det var mange spørgsmål pludslig, jeg håber du får tid og lyst til at svare 😛
Og tak for en rigtig god blog!
Hej “UL” 🙂
Tak skal du have!
Jeg tæller IKKE kalorier – og derfor er det selvfølgelig lidt sværre at tale om 🙂
Så det er klart nemmest hvis man gør det 🙂 .. Men jeg ville lægge 2-500 kcal i overskud.
Man kan også trappe langsomt op…. Det kan også være at man har indtaget 400 kcal, men at det så begynder at stå stille igen – så øger man lidt mere igen 🙂 !
Og ja – jeg træner IKKE cardio – men KUN styrketræning! Fokuserer på tung vægt og færre gentagelser. Fx. 4 sæt af 6 gentagelser – TUNGT! 🙂
Prøver også at køre musklerne “helt ud” – så jeg kan mærke at jeg bliver træt… 🙂
Minimum 3 x styrke om ugen så jeg kommr hele kroppen igennem.
Altså normalt spiser jeg jo noget bestemt – og det tager jeg hverken på eller taber mig af… Derfor kan jeg godt finde ud af at tilføre lidt ekstra…
Fx. lidt mere til især frokost og aftensmad.. 🙂 Men jeg nyder også at der er “plads” til lidt mere… Spiser især flere kulhydrater da mit protein indtag i forvejen er højt nok.
Håber det kunne hjælpe.
Kh. Maya