Dadelbarer m. peanutbutter & chokolade

2014-04-05 15.06.56

Jeg fandt lige denne lækre opskrift i gemmerne, som er virkelig virkelig god! 🙂   Har du endnu ikke prøvet dadelkugler, dadelbarer, kager med dadler , så er det nu du skal komme i gang. Det smager virkelig lækkert, og smagen af dadler er ikke så gennemtrængende, som nogen måske frygter 🙂 ..

Dadelbarer (6-8stk)
150 g friske dadler uden sten
50 g hakkede mandler
2 spsk sukkerfri kakao
30-60 g almindeligt kokosmel
1 tsk kokosolie
1 spsk crunchy peanutbutter
Saften fra en halv appelsin
Overtræk:sukkerfri mørk chokolade (min 70%) + 1-2 spsk peanutbutter

★hak mandlerne i en minihakker.
★Blend dadler, kakao, kokos, kokosolie og peanutbutter så det bliver en ensartet masse.
★Tilsæt appelsin saft og evt. lidt vand.
★ Fordel dejen i et lille fad med bagepapir og stil den i køleskabet 30 min.
★ Smelt peanutbutter og mørk chokolade over vandbad eller evt. i mikrovnen ved svag varme.
★ Fordel chokoladen og lad den stå i køleskabet/fryseren til det er størknet
★ Skær den ud i små stykker eller som lange barer.
Opbever dem i køleskabet i en tæt beholder, de kan holde sig ca. en uge. 

Maya

5 Comments
    1. Alm. olie.
      Men kokosolie har den fordel,at det skifter temperatur efter konsistens… Det betyder at det gør barerne hårde når man tager dem ud fra køl! 🙂

  1. Vil rigtig gerne lave disse til min fødselsdagsbrunch i weekenden. Men har ikke crunchy peanutbutter. Kan det udelades eller erstattes?

    1. Brug en alm peanutbutter – eller mÃ¥ske lidt blendede peanuts 🙂 – Synes det giver en god smag!
      Den jeg plejer at købe koster kun omkring 20kr 🙂 – sÃ¥ du kan nÃ¥ at fÃ¥ fat i den inden weekenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.