Jeg eeeeelsker tærter. Det er så nemt og lækkert – og forholdsvis sundt. Jeg lavede en stor tærte i går, så der både var til aftensmad og madpakke til min aften-vagt på sygehuset. Man kan jo nærmest komme ALT i en tærte, så det er en god måde at undgå madspild på.
Bund:
4,5 dl grahamsmel
1,5 dl hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1,5 dl olie
1,5 dl vand
1 tsk salt
Fyld:
2 løg
4 gulerødder
1 lille broccoli
400 g kylling
Små tomater
5 æg
4 dl mælk
1,5 tsk salt
1,5 tsk peber
Frisk persille
Dejen laves først og hviler i køleskabet mens fyldet laves. Tænd ovnen på 200 grader
Kylling svitses kort på panden.
Løg og revne gulerødder svitses ligeledes på panden
Fordel dejen i formen – brug evt. bagepulver eller lidt smør i bunden.
Fordel kylling og grønsager over tærten – tomaterne øverst.
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen og hæld over.
Sæt tærten i ovnen, når æggemassen er helt stivnet så er den færdig (ca. 30 min)
Server den rygende varm, med frisk persille på
Mums, det skal prøves!
http://www.malenechristine.dk