Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/e/7/mayadroem.dk/httpd.www/wp-content/themes/thevoux-wp/inc/templates/single/style3.php on line 5

Sund Jordbær-banan is

2014-05-21 17.12.33

Uhmmmm – jordbær “is” på den sunde måde.  Dette er mere et “sundt tip” end det er en egentlig opskrift, for det er næsten for meget, at kalde det når dét er så nemt”.  Denne jordbærsnack tager min lækkersult og den fungerer perfekt som et lækkert mellemmåltid om aftenen eller på sommerdage. Den kan selvfølgelig også laves som en forfriskende smoothie – eller fryses ned til ispinde, hvis man har forme til dét.  Når jeg får sådan en portion i en skål så er det virkelig lækkert at toppe den med alverdens ting. MUMS.  Man bør aldrig gå ned på topping 😉  !!   Portionens størrelse kan varieres alt efter, hvornår man ønsker den på dagen og om man skal dele den med nogen.

Sund Jordbær-banan is
1 frossen banan
10-15 frosne/friske jordbær (afhængig af størrelse)
1 spsk vanilleproteinpulver
Lidt Vand/mælk/mandelmælk
Topping: Bær, nødder, sukkerfri mørk chokolade

Blende, blende, blende. Du kan også bruge en minihakker. 
Tilsæt
væsken lidt af gangen – konsistensen skal være tyk. 
Hvis
den ikke er tyk nok så kan du stille den på frys 15-30 min.

Topping: meget der er plads til 😉  !
Maya
2014-05-21 17.07.28

8 Comments
 1. Kære Maja.

  Jeg læser og kigger m på dine opskrifter og billeder til stor inspiration. Dejligt du deler opskrifterne også 😉

  Jeg får også lyst til at lave ‘Is’-opskriften. Og har nogle gange lavet noget lign. (Inspireret af en af dine opskrifter 😉 ) m skyr og evt lidt mælk i (tænkte det som en Milkshake).
  Men hvis jeg ska følge din opskrift og fx undgå mælk, kan soyamælk så bruges?? Det er det jeg lige har. Eller er der fx en grund til at styre udenom det?
  En anden ting er, jeg mener du skrev noget om at holde lidt pause m skyr – og tænkte det var bevidst det ikke v her i opskriften her, selvom det måske ville gøre det lidt is-agtigt. Er der en fordel ved at undgå at komme skyr i?

  Sidste spørgsmål: ift at traditionel hjemmelavet is krystalliserer, ved du så om denne opskrift egner sig til ismaskine?

  Nu må jeg få hold på spørgsmålene 🙂

  Mvh den is-elskede og sundhedsinteresserede!
  (Pernille)

  1. Hej Pernille 🙂
   Sikke mange spørgsmål 🙂
   Soyamælk kan sikkert også bruges.
   Skyr kan også bruges – men det er som du skriver bevidst at det ikke er i , da jeg stadig holder en lille pause med det 🙂 !
   Jeg brugte vand.
   Jeg ved ikke om den egner sig til ismaskine, sådan en har jeg ikke.
   Det er jo mere en “tyk – smoothie” end egentligt is.. Jeg synes bare at det smagte lækkert 🙂
   Lidt svært for mig at svare – det er jo ikke ting jeg har prøvet, du er nødt til at prøve dig frem 🙂
   Jeg spiste den også uden at komme den på frys igen.
   Hilsen Maya 🙂

 2. Kære Maya.
  Jeg har et spørgsmål som egentlig ikke er relateret til dette indlæg, men jeg tænker du nok lettest får set det hvis jeg skriver det her. Jeg ved at Gitte fra altidslank er stor fortaler for tilskud af olieshot af god kvalitet – og det er også noget jeg selv gør, og synes godt om. Men når jeg taster ind i f.eks. lifesum at jeg tager et shot olie (omkring 10 gram), så kan jeg stort set ikke få mit fedtindtag under 35% af mit daglige indtag – det er ikke fordi jeg udover shottet svælger i fedt, men jeg spiser en håndfuld nødder, lidt peanutbutter, et æg og måske en halv avokado. Har dig og Gitte talt om det at fedtindtaget bliver markant højere end det gængse anbefalede?

  Kh Julie

  1. Hej Julie 🙂
   Jeg ser altid jeres kommentarer – da min blog jo ser lidt anderledes ud hos mig 🙂 …
   Rigtig rigtig godt spørgsmål, jeg er er sikker på at Gitte meget bedre selv ville kunne svare på dét end mig 🙂 ..
   Jeg tog også olien på et tidspunkt, men det fungerede ikke så godt for mig.
   Jeg er personligt ikke selv fedtforskrækket på nogen måde, især ikke når du skriver at det drejer sig om æg, nødder, olie og avocado.
   Jeg kan måske tænke om det hele er nødvendigt hver dag, eller om man kunne tænke at man spiste lidt fedt til hvert måltid:) … Jeg prøver også at spise lidt fedt til alle mine måltider – men da jeg også steger i olie, tænker jeg at jeg får en del derfra. Men jeg tænker måske over at hvis jeg spiser avocado til et måltid så behøver jeg ikke nødder – så jeg ligesom vælger én ting til hvert måltid 🙂
   Gitte har anbefalet mig at spise 50-70g nødder – Gerne 0,5 avocado + olie om dagen. Derudover spiser jeg også æg – og peanutbutter.
   Jeg ser intet foruroligende i den fordeling 🙂 … Der er jo meget forskning der tyder på at fedt er en god energikilde (+ andre sundhedsmæssige effekter) – men at det i stedet er sukker man bør begrænse i det daglige.
   Jeg er jo på INGEN måde ekspert – men jeg kan berolige dig med at jeg spiser nogenlunde det samme 🙂
   Knus Maya

  1. Lækkert 🙂
   Husk massere af topping, det er næsten det vigtigste 😉
   God weekend.
   Knus M.

 3. Rigtig skønne billeder. Jeg vil helt sikkert prøve din opskrift, da den både er sund og ser mega lækker ud 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.