Kerne knækbrød med gode fibre

p1050732 p1050724

Jeg elsker knækbrød! Når jeg har tid til dét, så elsker jeg at lave dem selv. Jeg synes, at det er lækkert at have med som en formiddagssnack når jeg er på personlig træner uddannelsen, men også om aftenen sammen med et krus the.  Man kan sagtens spise dem som de er, men de smager også skønt med lidt smør eller peanutbutter.   Jeg har tilsat fiberhusk i disse knækbrød, for det er virkelig godt for fordøjelsen. Fiberhusk suger meget væske, så det kan være lidt svært at tilpasse væskemængden, men jeg brugte ca. 4 dl. vand. Jeg har ikke en præcis tid på dem, men ca. 35-45 min 🙂

Kerne knækbrød
50 g havregryn
50 g sesamfrø
50 g hørfrø
50 g solsikkekerner
40 g chiafrø
40 g fiberhusk
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
50 g fuldkornsrismel
1 dl olie
ca. 4 dl vand

☆ Bland ingredienserne sammen.
☆ Tilpas mængden af væske, da fiberhusk suger meget kan det være nødvendigt at tilsætte mere.
☆ Kom bagepapir på en badeplade. Kom knækbrødsdejen på pladen. Put et andet stykke bagepapir henover, og rul med en kagerulle.  Det er vigtigt at det er jævnt og lige tykt alle steder.
☆ Skær passende knækbrødsstykker med en kniv.
☆Bag knækbrødene ved 200 grader ca. 40 minutter, men hold øje med dem.
☆ lad dem køle af inden du kommer dem i en tæt beholder.

SHOP: HELSEPRODUKTER TIL EN GOD PRIS 

Maya

Indlægget indeholder affiliatelinks.

2 Comments
 1. Hej Maya
  Jeg har gennem de sidste 6 måneder talt kalorier – med stor succes. Jeg følger dig på IG og her på Bloggen, men er i den forbindelse kommet lidt i tvivl om hvorvidt dine lækrere opskrifter egner sig i forhold til mit nu forholdsvis lave kalorie indtag? Ex. Disse lækre knækbrød- jeg er med på at der i de forskellige ingredienser findes meget sendt og nærende, men i mit regnskab indeholder de også mange kalorier- hvad tænker du? Håber du med din baggrund og viden kan rådgive mig lidt? Mange tak på forhånd hilsen Tina.

  1. Hej Tina.
   Jeg synes ikke man alene skal vurdere en fødevarer på kalorier ….. man bør også se på næringsfordelingen af kulhydrat, protein og fedt, vitaminer, mineraler og kostfibre!

   Denne opskrift har fx. et MEGET højt indhold af kostfibre…Som giver god mæthed og en sund fordøjelse.. Forebygger sygdomme.
   Der kan sagtens indgå et lille stykke knækbrød sammen med fx. nogle gulerodsstave som et mellemåltid..

   Men ja, du skal ikke spise hele portionen på få dage, for det indeholder de for mange kalorier til.

   Generelt er mine opskrifter sunde – og nogle af dem venlige til vægttab…. Men igen, så handler det om alternativet? Det er bedre at spise et stykke dadelkage end en snickers…

   Spis 6 sunde måltider – masser af grøntsager.. Både kulhydrat, protein og fedt… Og spis til du ikke er sulten mere :).
   Nu har du talt kalorier i 6 måneder? Tror du så ikke du skal prøve at slippe det.. Du har lært, hvordan du skal leve for at tabe dig, så prøv at gør det uden kalorietælling 🙂 God fornøjelse.
   Kh. Maya

Leave a Reply

Your email address will not be published.