Om dette er falafler eller frikadeller ved jeg faktisk ikke helt.. De er godt nok lavet på kikærter, men alligevel synes jeg disse blev mere som frikadeller. Jeg tror dog, at hvis man steger dem på panden, så vil man få et resultat der minder mere om falafler. Når man ovnbager dem kan man dog nøjes med væsentligt mindre fedtstof. Jeg synes disse blev super saftige og lækre alligevel. Jeg spiste dem i et pitabrød med lidt grønt – og dagen derpå som tilbehør til en lækker salat. De er også gode til madpakken! 🙂
Sunde Kikærte frikadeller
(ca. 15 stk)
1 ds kikærter (drænet vægt 265g)
2 æg
2 forårsløg
1 spsk olie
100 g broccoli (rå)
1 tsk tahin
1 tsk salt
1 tsk chiliflager
1 tsk spidskommen
1 tsk peber
30 g mel (jeg brugte boghvedemel)
1 spisk citronsaft
Persille
Blend ingredienserne sammen. (persille skal ikke blandes i)
Form “frikadeller” på en plade med bagepapir.
Bag i ovnen ved 200 grader ca. 20-22 minutter
Drys evt. med frisk persille.
Har du revet broccolien?
puttede det hele i en minihakker:)
Super lækker opskrift Maya!
Bruger du meget brocoli i din mad, hvis ja hvordan kan det være?
Det er sundt og smager godt?
Hej Maya!
Sikke en spændende opskrift – den skal jeg helt klart prøve. Kan man stege frikadellerne på panden? 🙂
Mvh. Amalie
Ja kan man sagtens – i olie 🙂