Jeg ELSKER jordbær … Den anden dag skulle jeg have et par veninder på besøg, så derfor havde jeg lavet denne sundere jordbærkage til dem 🙂 .. Kombinationen af den søde bund og den friskere lime-skum blev rost – og jeg synes også at den blev virkelig god! Vi snakkede om, at det var underligt at man ikke i iskiosken kunne få en vaffel-is med lime-skum, for det smager virkelig skønt. Hvis i ser det et sted, så gør mig lige opmærksom på det 🙂 ..
Kagen egner sig bedst til at blive spist lige efter at skummet er kommet på, da det gør bunden lidt blødere.. Vi snakkede også om, at det kunne være lækkert at beklæde bunden med mørk chokolade, som kunne komme under skummen, mums!
Jordbærkage
Bund:
175 g bløde friske dadler
50 g mandler
1 tsk bagepulver
1 æg
1 spsk sukrin gold
1 tsk vanille
Hak mandlerne i en minihakker.
Tilsæt dadler og blend til en ensartet masse.
Kom æg, bagepulver, vanille og sukrin i blenderen og kør lidt mere.
Kom dejen i en form med bagepapir.
Bag kagen ca. 15 minutter ved 200 grader.
Lad bunden køle af før du fjerner den fra bagepapiret.
Skum:
2 æggehvider
2 spsk rørsukker (evt. sukrin)
Skal fra 1 lime
1 tsk vanille pulver
Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker.
Tilsæt rørsukker og pisk yderligere.
Tilsæt lime og vanille og smag til.
Fordel skummet på kagen.
Topping:
Jordbær
Lime Skal
Frisk mynte
Mørk chokolade
Pynt kagen med jordbær, lime skal, mynte og evt. mørk chokolade.
Arj, den ser pragtfuld ud – og sikke en nem opskrift. Tak 😀
– A
Velbekomme !:)
Hvad diameter var formen?
– A
ca. 25 🙂