Sunde pølsehorn med gulerod

Måltidsknappen: I samarbejde med REMA 1000 og Vigo, kan du bestille mine opskrifter hjem til din hoveddør.  Du klikker opskriften i kurven, og så kan du nemt tilføje/fjerne varer.
Du kan  læse mere om måltidsknappen: her. 

p1090375

Her kommer der opskriften på en madpakke-favorit. Hvem elsker ikke pølsehorn?.. Jeg kommer altid revet gulerod/squash – eller noget spinat i min pølsehorn. Det gør dem mere saftige og sundere. Derudover bruger jeg nogle grove meltyper som grahamsmel og speltmel, det giver mere mæthed! Det er altid lækkert at have pølsehorn i fryseren.

Sunde pølsehorn
(ca. 16 stk)
25 g gær
3 dl lunken vand
1 æg
0,5 tsk salt
1 spsk acaciehonning
1 gulerod (75g)
0,5 dl olie
200 g grahamsmel
100 g speltmel
ca. 200 g hvedemel (måske lidt mere til bord/kagerulle osv)
1 æg til pensling
sesamfrø
Kylling pølser
Ketchup (evt sukkerfri)

Start med at opløs gær i lunken vand.
Tilsæt æg, salt, honning, revet gulerod og olie.
Tilsæt melet lidt af gangen mens du rører.
Ælt dejen (på maskine eller hænderne).
Sæt dejen til hævning ca. 60min.
Del dejen i 2 lige store.
Drys mel på bordet og på kagerullen.
Rul den ud til en cirkel.
Skær trekanter af dejen (ved at skære diagonalt over dejen 4 x )
Fordel lidt ketchup og en halv pølse på hver. Rul dem sammen.
Kom pølsehornen på en bageplade med papir.
Pensel med æg og drys med sesamfrø.
Bag ved 200 grader ca. 15-20min.
Opbevares på køl/frys.
Maya
p1090383

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.