Den bedste dadelkage, som smager præcis som chokoladekage!

p1090251p1090263  

Jeg elsker kage – jeg elsker dog især at lave nogle kager uden raffineret sukker og hvedemel. Det har altid været noget jeg har gjort her på bloggen. Jeg bruger ofte dadler i mine kager, fordi det giver sødme og en god konsistens. Jeg forstår godt, at du er skeptisk, hvis du ikke kan lide dadler, men prøv alligevel.
Jeg lavede engang dadelkage med nogle børn på en camp – og alle elskede den 🙂 ..  Så prøv dét!! Denne kage har den perfekte konsistens – og det er derfor meget vigtigt at den får den rigtige bagetid. I min ovn er det ca. 30 min. Du kan stikke i den med en lille kniv – og så er den færdig når det liiige nøjagtigt ikke klistre på kniven.

Dadelkage
200 g dadler
(3 spsk vand)
3 æg
1 dl mandelmælk
1 spsk olie
15 g kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
3 spsk sukrin gold 
25 g boghvedemel
30 g rismel
Chokolade til overtræk.

Start med at tage stenene ud af dadlerne.
Hvis dadlerne er meget tørre, så tilsæt lidt vand. (Der er forskel på dadlernes fugtighed.)
Hak dadlerne i en minihakker.
Tilsæt æg, olie og mælk
Tilsæt til sidst de tørre ingredienser.
Alt afhængig af minihakkerens størrelse, så kan man lave hele kagen i minihakkeren – og ellers må du tage det op i en skål og røre melet i. 🙂
Kom dejen over i en form ca. 20×25 med bagepapir.
Bag ved 175 grader ca. 30 minutter.
Pynt med smeltet chokolade, ribs og hindbær.
p1090269

Maya

8 Comments
 1. Ser super lækkert ud. Men kan man lave det med almindelig mælk i stedet for mandelmælk? Og med almindelig hvedemel i stedet for ris- og boghvedemel? Og kan man undlade sukrin eller erstatte med lidt almindelig sukker? 🙂

  1. Hej Lisa.
   Ja, men så kan du vel lige så godt finde en almindelig chokoladekage opskrift! – og måske få et bedre resultat 🙂
   Altså kan ikke lige helt se pointen hvis du vil skifte det hele ud 🙂 … så tror jeg det er bedre at finde en anden opskrift. 🙂
   Kh. Maya

 2. Jeg skal hjem og lave denne i eftermiddag – og jeg GLÆDER mig til resultatet..😃
  Lige et helt andet spørgsmål: Hvilken minihakker bruger du? Jeg er på jagt efter en ny, men det er da en jungle..😂

  1. Hej Lise 🙂 Åh jeg har en fra Bosch. Jeg ved ikke lige hvad nummeret hedder. men jeg har købt den Imerco! 🙂 Oog købt en der var dyr.

   De billige synes jeg ikke holder… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.