Sundere romkugler

p1120114p1120105

Jeg har tidligere delt opskrifter på sundere romkugler/trøfler – men her kommer endnu én.  Jeg kalder det for romkugler, dét tror jeg at man gør i jylland? .. Jeg har lavet dem på en base af dadler, men det kan man altså på ingen måde smage… I dag får jeg besøg af min veninde og hendes datter – og derfor gav jeg dem altså en omgang krymmel, for det er jeg sikker på vil falde i god jord hos sådan en lille pige! 🙂 ..  Jeg foretrækker personligt at bruge kokos eller hakkede mandler, det er også lidt sundere 🙂

Romkugler 
(4 stk. )
210 g. friske dadler uden sten
1 spsk kokosolie (15g)
1 spsk romessens (det varierer meget i smag, så tilsæt lidt af gangen)
25 g kakao
2 spsk sukrin (eller andet sødende)
30 g mandelmel

Topping: krymmel , kokos eller hakkede mandler mm.

Udsten dadlerne.
Blend alle ingredienserne sammen.
Da dadler variere lidt i tørhed/saftighed, kan det være nødvendigt at tilsætte vand/mere mel.
Når jeg har blendet det sammen plejer jeg at sætte det på køl 30-60 minutter, så bliver massen hårdere og nemmere at forme.
Del dejen i 4 dele og tril det til kugler:
Tril kuglerne i krymmel eller hvad du har lyst til! 🙂
Del meget gerne opskriften. <3
Maya p1120136

6 Comments
  1. Tak for en god opskrift. Tror du at man eventuelt kan tilføje proteinpulver med neural smag til disse små lækre banditter? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.