Blomkålssalat med æble

p1140687
p1140655

I sidste uge spiste jeg hos min veninde Trine, og hun havde lavet noget lækkert citron kylling og dertil serverede hun en lækker blomkålssalat. Den smagte helt vildt godt, så det gav mig lysten til at lave min egen version. “Dressingen” tager den kraftige smag som blomkål nogle gange kan have, synes jeg.  Helt klart en af mine nye favoritsalater.

Blomkålssalat 
(Tilbehør til 4 personer)
1 blomkål
ca. 200 g optøede edamame bønner
2 æbler
1 granatæble
30 g cashewnødder

Dressing: 
Saften fra 1 citron blandes med ca. 1 spsk acaciehonning og 1 spsk olivenolie.
Dernæst røres der en stor buket fintsnittet persille i.
Dertil lidt salt og evt. peber.

Først snitter du blomkålen fint.
Dernæst optøer du bønnerne og kommer det hele i en skål.
Æbler snittes i fine både og kernerne tages ud af granatæblet.
Dressingen røres sammen og blandes i salaten.
Salaten anrettes på et fad/i en skål.
Cashewnødder ristes på en tør pande – og serveres ovenpå.
Velbekomme.

Vild med blomkålssalat? – Så find en mere cremet version: her. 
Maya

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.