Sund kanelkage

p11507142 p1150715

En sund kanelkage, har jeg længe drømt om at udvikle.  Nu har jeg endelig lavet én, som jeg synes lever op til mine forventinger – og selvfølgelig vil jeg dele opskriften med jer.  Jeg vil i øvrigt gerne høre fra jer, hvis der er ønsker til nogle sunde opskrifter, som i godt kunne tænke jer!  🙂 ..
Jeg laver næsten altid sunde kager med dadler som hovedingrediens, fordi det giver en god konsistens og sødme. Du kan ikke smage dadlerne, så du skal ikke være skeptisk, hvis du ikke er så vild med dem.  Sundere kager er noget af det som er mest populært her på min blog -du kan se alle: her. 

Prøv også: Chokoladekage  eller Banankage

Sund kanelkage
200 g dadler (uden sten)
80 g mandler
ca. 2 dl mælk ( du bestemmer hvilken slags!)
100 g mandelmel
2 spsk kanel
3 æg
1 spsk olie/kokosolie
1 spsk honning eller andet sødende
2 tsk natron
1 knivspids salt
1 tsk vanillepulver

Topping:
Ca. 125 g Dadler
1 tsk Kanel
4 spsk stærk kaffe
Hasselnøddeflager

Start med at tage stenene ud af dadlerne. (De skal vejes uden sten).
I en foodprocesser hakker du først mandlerne og tilsætter dernæst dadlerne. Tilsæt mælk, så har maskinen nemmere ved at køre.
Tilsæt mandelmel, kanel, æg, fedtstof, honning, natron, salt og vanille – og kør til du har en ensartet masse.
Kom kagedejen i en form med bagepapir ca. 25×25 cm.
Bag kagen midt i ovnen ved 190 grader ca. 25-30 minutter (bagetid er vejledende)
Blend dadler med kanel og stærk kaffe til du har en ensartet masse, den kan du bruge som glasur.
Pynt med lidt hasselnøddeflager.

Velbekomme.
Hvis du kan lide min opskrift, så vil jeg elske hvis du deler et billede på instagram og tagger #Mayadroem.
Maya

p1150745
p1150733

4 Comments
    1. Så får du nok et helt andet resultat tænker jeg.
      Har ingen erfaring med at bage uden æg, men tænker det er dem der binder det hele sammen.
      KH

Leave a Reply

Your email address will not be published.