At fange bølgen – Lapoint Surf camp

20180525_lapoint_623320180525_lapoint_610920180525_lapoint_6064
220518_pmachado_1273

unnamed-2
Jeg er netop vendt hjem fra Portugal, hvor jeg har været på Surf Camp med Lapoint. Jeg er føler mig SÅ glad – og jeg er sikker på at surf, saltvand, solskin og skønne mennesker var lige det der skulle til for, at booste mit humør.  Selvom jeg allerede har postet lidt omkring turen, så har jeg modtaget en masse spørgsmål, så jeg vil i dag dele lidt mere om min samlede oplevelse. Derudover vil jeg dele en masse billeder med jer, vi var nemlig så heldige at 2 af de dygtigste surf fotografer var til stede, og de har knipset en masse billeder af os i bølgerne. Jeg bliver så glad når jeg ser på dem. Jeg håber, at I også fornemmer den gode stemning når I ser billederne. <3

Ericeria er det bedste surf sted i Europa – og det 2. bedste i hele verdenen, sikke et sted at starte mit surf eventyr. Jeg blev simpelthen så forelsket i området, Ericeira er virkelig en hyggelig lille by.

Jeg var afsted sammen med min skønne veninde Maria, og det har simpelthen været ubeskriveligt dejligt, at have en at dele denne oplevelse med.  Jeg er helt overbevist om, at det er noget af det vi kommer til at sidde og tale om når vi er 80 år gamle: “Kan du huske dengang vi var i Portugal for at surfe?” . Maria og jeg synes begge at det var vildt fedt at surfe; jeg var hooked fra første bølge, mens Maria lige skulle se det lidt mere an, før hendes begejstring heller ikke var til at skjule. Vi har derfor allerede talt om, hvor og hvornår vi skal afsted næste gang. LaPoint har nemlig mange forskellige Surf Camp destinationer: Portugal, Marokko, Sri lanka, Bali, Costa Rica  og Norge.( Læs mere: her). Umiddelbart hælder vi mest til at tage tilbage til Ericeira – eller til Sri Lanka eller Bali. Der er lige en hel masse der skal planlægges, da jeg overvejer at gøre det som starten på en længere rejse. 🙂

Vi tog det som hedder Level 1 hos Lapoint, som er for nybegyndere eller andre som gerne vil have forfrisket den grundlæggende teori. Det betyder at man kun surfer på de hvide bølger, hvor man på level 2 kommer ud på de grønne bølger.
Undervisningen er opbygget således at man har 5 x 2 timer – altså næsten hver dag. Man er delt ind i grupper så man er ca. 6-8 personer pr. instruktør, hvilket fungerer utrolig godt. Vores instruktør var så sød og utroligt god til at lære fra sig.

Det varierer lidt, hvornår på dagen man er i bølgerne, fordi det afhænger af tidevandet. En dag var vi allerede i våddragten kl 06 – og en anden dag først kl 16. Det var egentligt også noget af det som jeg synes var fedt, at man er nødt til at tage tingene mere som det kommer, og at vi ikke er herre over naturen. Selvom jeg ikke er vild med at stå op, så var det faktisk turen i solopgang som gjorde aller største indtryk på mig, lyset var simpelthen så smukt og bølgerne helt perfekt.
20180525_lapoint_5896
20180525_lapoint_6001
20180525_lapoint_5999
image3Vi boede Lapoint’s  Lizzandro Camp i Ericeira, sammen med 50 andre. Der kommer mennesker fra forskellige lande, men især fra skandinavien. Man kunne sagtens tage alene afsted på sådan en camp, hvilket der også var en del som gjorde. Der åbner snart en camp mere i Ericeira, som også skulle få nogle rigtig gode faciliteter.

På vores camp var der blandt andet også pool, volley og et udendørs trænings område. Maria og jeg fik også trænet et par gange der i løbet af ugen, det er så fedt at træne udendørs! 🙂 .. Det er ret hårdt at surfe, så vi prioriterede at have mest energi til det. 🙂

Vi spiste morgenmad på campen hver dag, hvilket var super lækkert. Frokosten stod vi selv for, så det var lidt forskelligt om vi købte noget i supermarkedet eller spiste på en af de fine restauranter i Ericeria. Jeg kan anbefale Sunset Bamboo, Green is good og Nalu bowls. Et par dage spiste vi også aftensmad på campen, fx. var der arrangeret BBQ night den sidste aften, en anden aften var vi alle nede og spise på Limipicos ved stranden.
Det sociale er virkelig også noget af det, som er fedt ved sådan en camp. Der opstår meget hurtigt et fællesskab. 2 aftener var vi også ude og få lidt drinks og danse i Ericeira – og det var simpelthen så hyggeligt!

På hviledagen var vi en tur i Lissabon, hvor der var arrangeret en bus frem og tilbage. Maria og jeg tullede rundt i de hyggelige gader og brugte lidt for mange penge i de lækre butikker, inden vi catchede op med vores lille surfgruppe igen for at spise aftensmad sammen. Vi spiste på Os Bons Malandros i det gamle kvarter, og det kan virkelig anbefales, hvis du ligger vejen forbi Lissabon. Jeg vil helt sikkert gerne tilbage dertil på et tidspunkt og se mere af byen.
Vi deltog også i udflugten til en virkelig smuk vingård, hvor der bliver holdt 200 bryllupper om året. Det er også lige på sådan et sted jeg gerne ville giftes, der var simpelthen så flot. Vi fik en rundtur – og smagte på en masse forskelligt vin.

Maria og jeg har bare haft den skønneste uge med surf, lækker mad og søde mennesker.Det er svært at sammenfatte det hele til ét indlæg, men jeg håber at I kan mærke min begejstring! Så hvis du overvejer at tage afsted, så gør det!!

image1-6 image2

camplizandro_ericeira_portugal_00006 20180523_lapoint_5677 20180525_lapoint_6703 20180525_lapoint_6579 20180522_lapoint_506120180523_087620180523_088620180522_lapoint_5046

20180525_lapoint_6936
20180523_0720
fozdolizandro_ericeira_portugal_00003Maya

Pictures taken by: Pedro Mestre @pedromestrephoto & Pedro Machado @p3dromachado 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.