Deprecated: Required parameter $username follows optional parameter $network in /customers/9/e/7/mayadroem.dk/httpd.www/wp-content/themes/thevoux-wp/inc/framework/thb-social-links/social-links.php on line 548 Deprecated: Required parameter $new_class follows optional parameter $html in /customers/9/e/7/mayadroem.dk/httpd.www/wp-content/themes/thevoux-wp/inc/framework/thb-lazyload.php on line 4 Sundere fastelavnsboller ★ Næsten sukkerfri! - MayaDroem

Sundere fastelavnsboller ★ Næsten sukkerfri!

2016-02-03 09.15.582016-02-03 09.16.18
I går overvandt jeg min skræk og tog til tandlæge. Min frygt var begrundet, for jeg havde 3 små huller. Jeg var panisk angst, så jeg ville bare have alt den bedøvelse jeg kunne få. Det resulterede i at jeg var bedøvet fra øret til næsen – og ned til halsen… Tror jeg fik så hatten passede…Men sådan en bedøvelse tager åbenbart mange timer om at fortage sig.. Så min veninde foreslog at vi lavede nogle lækre bløde fastelavnsboller.  Jeg har forsøgt at optimere sundhedsværdien – og jeg synes faktisk det er et okay resultat. Så de er så sunde, som jeg synes man kan slippe afsted med – og stadig kalde dem fastelavnsboller! 🙂  .. Jeg er især ret begejstret for resultatet af cremen, den kunne man godt bruge i en lagkage!

Creme
2 æggeblommer
2,5 spsk sukrin
1,5 spsk maizena
2 dl skummetmælk
vanillepulver
Skallen fra en halv/hel økologisk citron (kan undlades).

– Først pisker du æg + mælk i en lille gryde.
– Dernæst tilsætter du langsomt maizena og sukrin mens du pisker.
– Tænd for blusset – og rør undervejs. Når det når kogepunktet er det færdigt.
– Smag til med vanillepulver.
– Sæt det evt. på køl indtil du skal bruge det.


Dej

50 g gær
2,5 dl lunkenvand
2 spsk sukrin
70 g mandelmel
50 g havregryn
1 spsk olie
1 æg
1 tsk salt
ca. 350 g hvedemel

– Opløs gæren i det lunkne vand.
– Tilsæt sukrin, æg, salt, olie og havregryn og rør rundt.
– Tilsæt til sidst mandelmel og hvedemel.
– Ælt dejen grundigt, gerne med hænderne.
– Lad dejen hæve ca. 30-45 minutter.
– Del dejen i 2 lige store dele.
– Brug en kagerulle til at rulle dejen ud.  Lav det evt. som en rektangel.
– Skær dejen ud i firkanter.
– Fordel ca. 1 tsk kagecreme i midten.
– Folk bollerne sammen – og lad åbningen vende ned af.
– Bag i ovnen ved 200 grader ca. 25 minutter.
– Pynt: Glasur eller mørk chokolade
Jeg lavede en “protein-glasur” med flormelis, proteinpulver med chokoladesmag og lidt kakao og pyntede med hakkede mandler.

God fornøjelse – og del endelig dit resultat med mig på instagram #mayadroem

Maya

7 Comments
  1. Åh de ser lækre ud Maya!
    Lasses mor ville komme forbi sidste weekend med hjemmebagte, men blev desværre forhindret. Har cravet efter dem lige siden haha 🙂

    1. De er virkelig gode Mette – Dem må du prøve! 😀 Især cremen… Mums.. Jeg kunne spise den med ske!!!
      Nu ved du hvad du skal i dag!

  2. Hej Maya,
    De ser virkelig lækre ud, så dem må jeg prøve ar lave!
    Hvor mange stk fik du ud fra opskriften?
    Og hvilken type sikring brugte du? 🙂

    1. Jeg kan ikke præcis huske det, ups! 🙂
      Men jeg tror jeg fik ca. 14.
      Jeg brugte den alm. røde sukrin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.