Den sidste uge har jeg bagt boller 2 gange. Det er bare så hyggeligt på en efterårsdag, hvor regnen står ned -og vinden blæser. Jeg elsker de lidt grovere boller, og min mave er også mere glad for dem. Jeg ønsker mig vildt meget en røremaskine – er der nogen af jer der kan anbefale en god en? ..
Sundere grove boller
(9 stk)
50 g gær
3 dl lunken vand
1 tsk salt
1 æg (+ 1 æg til pensling)
1 spsk olie
250 g yoghurt naturel
50 g solsikkekerner
350 g grahamsmel
110 g hvedemel
150-180 g fuldkorns speltmel
havregryn til topping
Opløs gær i vandet.
Tilsæt olie, salt og solsikkekerner.
tilsæt yoghurt.
Tilsæt melet lidt af gangen. (måske skal du ikke helt bruge det hele)
Ælt dejen grundigt – gerne på røremaskine.
Lad dejen hæve 30-60 min.
Form bollerne med 2 skeer.
Lad bollerne hæve 30 min.
Pensel bollerne med 1 æg.
Drys med lidt havregryn.
Bag bollerne ved 200 grader ca. 15 minutter.
__________________________________________________
Vinderen af et blodsukker apparat fra ACCUCHECK er Lea – tillykke.
Jeg er rigtig glad for min obh Nordica, Hercules. Den er ikke så dyr og fungerer fint