Denne banankage serverede jeg for en veninde forleden dag. Jeg synes det er så hyggeligt, at invitere på noget hjemmelavet, i stedet for at svinge forbi bageren – selvom det også kan være lækkert. Denne banankage har dog nogle rimelig fornuftige ingredienser – og består primært af banan, æg og havregryn. Den kunne sagtens bruges som et lille mellemmåltid før en hård træning. Jeg brugte grovvalsede havregryn, og det er derfor den er lidt grov i strukturen, hvis du bruger almindelige skal du evt. bruge lidt mere, tror jeg.
Sund banankage
4 bananer
3 æg
100 g mandelmel
40 g kokosmel (det almindelige)
ca. 50-70 g havregryn
1 tsk vanillepulver
2 tsk bagepulver
7 dadler uden sten
Ca. 2 dl mælk
Chokolade & hasselnødder til pynt.
Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocesser.
Kom kagedejen i en form med bagepapir ca. 25×25 cm.
Bag i ovnen ca. 25minutter – stik i den, for at vurderer om den er færdig.
Kom lidt chokolade på når den kommer ud, så det smelter af sig selv – og drys med lidt hasselnødder. Toppingen kan undlades
hvis du vil spise den som mellemmåltid og skal have den med i madpakken, ellers bliver det måske lidt noget snask! 🙂
Hej Maya 🙂 Hvor mange grader?
180-200 🙂 varierer efter ovn. prøv dig frem 🙂
Hej kan man bruge blender i stedet for foodprocessor?
ja ingen problem, hvis det er en god blender. 🙂