Ovnbagt torsk på grønsagsbund

2015-01-28 17.12.03

Så tænker den opmærksomme læser: “Hvor er torsken?”..   Den nåede simpelthen ikke at blive fotograferet – og som I kan se er billedet derfor blot grønssagsbunden før den kom i ovnen, men i skal ikke snydes for opskriften. Det er virkelig nemt og sundt.  Jeg havde en veninde på besøg her til aften.  Hun sagde til mig forleden “jeg kan lide alt, pånær fisk”.  Den påstand havde jeg dog tænkt mig at lave om på, ved at servere lækker ovnbagt torsk for hende. Rigtigt nok – så sagde hun at det ikke var sidste gang hun fik torsk – og hun var vildt begejstret. Torsk har en ret mild smag og er derfor et godt sted at starte, hvis man ikke er så vild med fisk.  Jeg tog derfor på markedet i Aarhus og købte et stykker lækker frisk torsk. Frisk fisk er lidt dyrt og er derfor en luksus i mit SU-budget, men engang i mellem skal det være.   Jeg køber altid fisk ved fiskehandleren eller på markedet,  da jeg ønsker frisk fisk.   Vi fik derudover ovnbagte kartofler til med olivenolie + rosmarin.  Man kan også komme kartoflerne i retten.

Ovnbagt torsk
400 g frisk torsk
2 løg
ca. 300 g spidskål
5 gulerødder
1/2 peberfrugt
Frisk basilikum
1,5 dl vand
Frisk rød chili
2 tsk karry
Salt & Peber

Start med at skylle og skrælle grønsagerne.
Skær grønsagerne i stave (ikke for småt)og kom det i et ovnfast fad, sammen med spidskål.
Drys med frisk basilikum, chili, karry, salt og peber.
Hæld ca. 1,5 dl vand i fadet + evt. lidt olie på grønsagerne
(Du kan også bruge madlavnings-fløde)
Bag grønsagerne i ovnen ved 200 grader 15-20 min.
Tag fadet ud.
Placér torsken på fadet – du kan evt. skære den i mindre stykker (5-7cm)
(Husk at fjerne benene 😉 )
Drys evt. med lidt ekstra krydderier
Lad retten bage ca. 20 minutter.
Server retten med kartofler til + evt. frisk citron.
Velbekomme <3
UNDSKYLD, at der mangler et billede af det færdige resultat!

Skærmbillede-2014-09-27-16.24.49

2015-01-28 17.12.41

2 Comments
  1. Skønt og nemt; grøntsagsbund lige fra rema og en torskefilet oveni.
    Og så lige efter din opskrift 🙂 :smiley:

Leave a Reply

Your email address will not be published.