Sund madplan: Uge 33

Sunde pølsehorn med gulerod

p1090375

Her kommer der opskriften på en madpakke-favorit. Hvem elsker ikke pølsehorn?.. Jeg kommer altid revet gulerod/squash – eller noget spinat i min pølsehorn. Det gør dem mere saftige og sundere. Derudover bruger jeg nogle grove meltyper som grahamsmel og speltmel, det giver mere mæthed! Det er altid lækkert at have pølsehorn i fryseren.

Sunde pølsehorn
(ca. 16 stk)
25 g gær
3 dl lunken vand
1 æg
0,5 tsk salt
1 spsk acaciehonning
1 gulerod (75g)
0,5 dl olie
200 g grahamsmel
100 g speltmel
ca. 200 g hvedemel (måske lidt mere til bord/kagerulle osv)
1 æg til pensling
sesamfrø
Kylling pølser
Ketchup (evt sukkerfri)

Start med at opløs gær i lunken vand.
Tilsæt æg, salt, honning, revet gulerod og olie.
Tilsæt melet lidt af gangen mens du rører.
Ælt dejen (på maskine eller hænderne).
Sæt dejen til hævning ca. 60min.
Del dejen i 2 lige store.
Drys mel på bordet og på kagerullen.
Rul den ud til en cirkel.
Skær trekanter af dejen (ved at skære diagonalt over dejen 4 x )
Fordel lidt ketchup og en halv pølse på hver. Rul dem sammen.
Kom pølsehornen på en bageplade med papir.
Pensel med æg og drys med sesamfrø.
Bag ved 200 grader ca. 15-20min.
Opbevares på køl/frys.
Maya
p1090383

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund madplan: Uge 33