Nemme æggewraps med grønt

Kylling i fad med grøntsager

 p1150684
p1150679

Kylling i fad  med grøntsager er en super nem aftensmad til hverdag. Det passer næsten sig selv i ovnen. Jeg spiser som regel mest kylling bryst – men jeg synes også at hel kylling eller overlår er ret lækkert.  Det smarte ved denne ret, er at det hele er samlet – så man skal altså ikke til at koge ris ved siden af.  Man kan dog godt vælge at undlade kartofler i retten og tilføje ekstra grøntsager, også spise den med ris – som bedre kan opsuge den lækre sovs! 🙂

Kylling i Fad

(4 personer)
650 g kartofler
2 gulerødder
2 spsk olie
1 pakke kylling overlår (4 stykker)
Krydderier
Saft fra 1/2 citron
1-2 spsk honning
Salt
1/2 fenikkel
4 forårsløg
1 æble
1 ds. kokosmælk

Tænd ovnen på 200 grader.
Skrub kartoflerne og skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
Kom kartofler og gulerødder i et ildfast fad med lidt olie over og sæt det i ovnen.
Lav en slags “marinade” ved at blande citron, honning, salt – og dine yndlings krydderier (fx. karry, paprika, allround, chili mm.)
Vend kyllingen i din marinade.
Tag fadet ud og læg kylling ovenpå. Lad det bage i ovnen ca. 25 minutter.
Tag fadet ud og tilsæt fenikkel, forårsløg, æble og kokosmælk. Drys evt. med lidt ekstra krydderier.  Du må godt trykke kyllingen lidt ned i fadet, så det ikke ligger helt ovenpå.
Bag fadet yderligere ca. 15-20 minutter til kyllingen er færdig tilberedt.
Drys evt. med lidt friske forårsløg eller krydderurter.

Maya

p1150694

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme æggewraps med grønt