Søndags forkælelsen bestod i dag af disse lækre muffins med peanuts. Idéen opstod da der var en hel skål leftovers peanuts fra veninde-hyggen i går. Disse muffins er i den usunde del af kategorien på grund af deres fedtindhold, men det skal der jo også være plads til 🙂 … De er virkelig svampede og lækre – og det er svært kun at spise én …. 🙂 De faldt i god jord hos manden i huset, han er også virkelig vild med både peanuts, peanutbutter og chokolade – kombinationen får dem til at nå et nyt niveau. Mums. De er hurtige at lave – og utroligt vanedannende. De er i øvrigt gluten-fri.
Peanut-muffins med chokolade
(9 stk)
70 g saltede peanuts
20 g mandler
1 most banan
2 æg
1,5 tsk bagepulver
1,5 tsk vanillesukker (eller 0,5 tsk vanillepulver)
1 stor spsk peanutbutter
2 spsk havregryns “mel”
1 spsk FiberHusk
2-4 spsk mælk
1 spsk kokosolie (smeltet)
50 g mørk grofthakket chokolade
2-3 spsk mel (jeg brugte majsmel/boghvedemel)
Mos bananen og tilsæt æg + kokosolie
Hak nødderne eller kom dem hele i. (Jeg hakkede kun mandlerne)
Tilsæt de tørre ingredienser + chokolade
Peanutbutter fordeles i massen.
Kom lidt mælk i for at gøre konsistensen lidt tyndere.
Fordel dejen i muffinsforme ca. 9 stk – jeg brugte en silikoneform.
Bag dem midt i ovnen ved 200 grader til de er lysebrune – ca. 10-12 min.
(Bagetider er altid vejledende)
Tag dem ud af formen og lad dem køle af.
MUMS