Banankage på en onsdag aften – gør virkelig dagen bedre… Ikke så meget snik-snak, bare en skøn opskrift. Smager skønt med de salte pistacienødder.
Banankage
5 modne bananer
50 g. hakkede mandler
3-4 æg (afhængig af størrelsen)
100 g. havregryn
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniliesukker
50 g. hakket lys chokolade af god kvalitet
1 spsk. smagsneutral olie
100 g. kokosmælk (kun den “fede” del)
1 knivspids salt
1 tsk. fiberhusk
1 tsk. kanel
Pynt:
ca. 50 g. pistacienødder uden skal
100 g. lys chokolade
Hak mandler fint (brug evt. minihakker eller foodprocessor)
Havregrynen blendes ligeledes fint
Bland dette i en skål sammen med fiberhusk, bagepulver, salt, vaniliesukker og kanel
Blend æg, bananer og olie
Tilsæt herefter den fede del af kokosmælken
Bland nu de tørre indgredienser med de våde og tilsæt den hakkede chokolade
Smør en bageform med olie eller benyt bagepapir (bageform 28 cm)
Kom dejen i formen
Bag kagen ved 200 grader i ca. 30-35 minutter
Fordel chokoladen udover den varme kage så denne smelter
Pynt herefter med hakkede pistacienødder
Mums!! Ej, den ser jo alt for lækker ud 😀
Uuha hvor lækkert 🙂 … og vejret har indbudt til hygge og kage i dag 🙂 … og så forøvrigt dejligt at se en opskrift der ikke er lavet på proteinpulver og uden fedtstof 😉
Hej Connie 🙂
Der er da “fedtstof” i 🙂 ..
Olie – og kokosmælk er også ret fed! 🙂
Knus
Mmmm hvor ser den lækker ud 🙂 og som Connie skrev dejligt med en opskrift uden proteinpulver ;-D må jeg spørge om hvilket mærke chokolade du har brugt?
Var du ikke startet på low fodmap? 🙂
Hej Laura 🙂
Ikke endnu – der er lidt ting jeg skal prøve af inden 🙂
Og desuden vil jeg gerne sætte mig grundigt ind i det først så skal have læst bogen færdig! 🙂
Det haster ikke så meget lige nu – da jeg har en virkelig god periode 🙂
Tak for opmærksomheden!