Forleden lavede jeg nogle lækre sunde bananmuffins med friske blåbær. Jeg foreslog allerede der, at chokolade nok ville egne sig ret godt – så det var jeg nødt til at prøve. Der er ikke ændret særlig meget i opskriften – for den sad lige i skabet! 😉 De bliver utroligt svampede og alligevel faste nok, så de ikke falder sammen!
Sunde bananmuffins med chokolade
(9 stk)
3 bananer (250 g)
3 æg
100 g rismel
1 spsk olie
1 tsk bagepulver
0,5 tsk natron
20 g sukrin
Hakket mørk chokolade 86%. (evt. sukkerfri)
★ Blend bananer, olie og æg.
★ Tilsæt de tørre ingredienser
★ Kom hakket chokolade i dejen.
★ Fordel massen i silikone forme
★ Bag ved 200 grader ca. 15 minutter.
★ Lad køle af – før du tager dem ud af formen.
Køb alt i bageudstyr: Her – fx.disse muffinsforme i silikone
Kan jeg bruge andet end rismel? 😁😊
Ja du kan sagtens bruge noget andet mel 🙂
Jeg bruger bare rismel fordi det er glutenfrit – og det vil mange gerne have 🙂 …
Det skal helt klart prøves. Det ser super lækkert ud! 🙂
De er rigtig gode – og nemme at lave 🙂
Men tror du man kan bruge glutenfrie havregryn som mel?
ja det kan man nok godt, en det vil jo uanset give et andet resultat 🙂
Vil ikke tage noget ansvar for når man bytter ingredienserne ud 🙂
Men jeg bruger tit havregryn til bagning, så det går sikkert fint. – men tror ikke de bliver lige så faste – og samtidig svampede
Kan man mon bytte rismel ud med en blanding af fedtreduceret mandelmel og kokosmel ?
Ja det tror jeg godt man kan 🙂 jeg bager ofte med mandelmel.
Men som jeg også skrev til en anden, så kan jeg ikke rigtigt tage ansvar for resultatet, når man bytter ting ud :-)!
Kan de fryses ? Kunne godt rænke mig en kommentar vedr dette spørgsmål ved alle dine opskrifter …, som jeg er rigtig glad for 👍🏻
Hej Tine. Jeg tror dét. Men jeg har aldrig prøvet at fryse nogle af mine opskrifter 🙂 Det bliver ganske enkelt spist inden.
Men prøv da 🙂
Jeg har prøvet at fryse dem og de er stadig rigtig gode efter at have været i fryseren 😊
Hvor dejligt at høre 🙂 godt du kunne give tippet videre. Kh. Maya
Er det fuldkornsrismel eller fin rismel, du bruger?
Det er alm. rismel hvis jeg ikke skriver andet 🙂 Du kan bruge begge dele.
Ved du ca hvor mange kcal der er i en muffin?
På forhånd tak 😄
Nej jeg udregner ikke kalorier på mine opskrifter. 🙂
Mvh