I weekenden er det bare altid super lækkert med nybagte boller. I går bagte jeg disse svampede boller med soltørret tomat, som i min optik er super lækkert i boller. Jeg synes det er lækkert med noget der giver lidt smag. Så hvis man bare ønsker en bolle man kan spise med chokolade på, så skal man nok undlade tomaterne. Hvis man derimod ønsker nogle lækre boller til frokost/madpakke – eller som et lækkert brød til aftensmaden, så er tomaterne virkelig en god idé 🙂 … Jeg har også før lavet dem med græskarkerner, hvor det også ser fint ud at komme lidt ovenpå. God weekend!
Frokostboller med soltørrede tomater
50 g gær
2 dl lunken vand
0,5 tsk salt
1 spsk olie
1 æg
2-3 spsk soltørret tomat
200 g (Tipo 00) hvedemel
50 g solsikkekerner
100 g fuldkornspeltmel
æg/mælk til pensling
Oplæs gær i vand.
Tiilsæt æg, salt, olie og soltørret tomat.
Tilsæt solsikkekerner eller andre frø/kerner
tilsæt til sidst melet lidt af gangen.
Ælt dejen. Evt. på røremaskine.
(Lad hæve 30 min)
Form til boller med 2 skeer.
Lad hæve 1 times tid.
Pensel med æg/mælk
Bag ved 200 grader ca. 20 min. til de er lysebrune.
Lad køle af på en bagerist.