De bedste proteinpandekager & noget om protein

p1150568unnamed-2
Jeg har for nyligt indgået et skønt samarbejde med LINUS PRO, som er en dansk shop med kvalitetskosttilskud. Det har I måske allerede set, da jeg på instagram har udloddet et 12 ugers forløb med mig som Personlig Træner og lækre proteinskud under forløbet. I kan faktisk stadig nå at deltage: her, for vinderen findes først 1. maj.

Linus Pro har et kæmpe udvalg af kosttilskud og “superfoods”, se bare: her.  Jeg kommer blandt andet løbende til at udvikle opskrifter til deres site, som i kan finde: her.


I dag har indlægget fokus på protein og særligt forskellen på proteinpulver. Ydermere får I selvfølgelig opskriften på ovenstående pandekager, som i min optik er de aller bedste, fordi det er så luftige.

Makronæringsstoffer
Kulhydrat, protein og fedt har en samlet betegnelse som makronæringsstoffer. Alle makronæringstoffer er lige vigtige – og deres forskellige funktioner er nødvendige og gavnlige for vores krop. Kulhydrat leverer blandt andet energi til muskelarbejde, protein giver blandt andet god mæthed og er “byggesten” til vores muskler og fedt er vigtigt for blandt andet vores hormoner. Sundhedsstyrelsen anbefaler at 45-60% af energien bør komme fra kulhydrat, 25-40% af energien fra fedt – og 10-20% af energien fra protein.  Jeg har tidligere skrevet et helt indlæg om kulhydrat, protein og fedt: her.

Kroppens byggesten
Protein anses som “kroppens byggesten”, fordi de er hovedbestandelen af muskler  – og derudover har proteinerne blandt andet indvirkning på immunforsvaret,  vores hormoner og optræder som fordøjelses-enzymer.
Protein er kæder af aminosyrer. Kroppen bruger 20 forskellige aminosyrer til dannelsen af protein.  9 af aminosyrene betegnes som essentielle, og skal tilføres via kosten, fordi kroppen ikke selv kan danne dem. Proteiner findes både i animalske produkter fx. kød, æg, fisk og mælkeprodukter og i vegetabilske fx bønner, nødder, linser og kikærter.
Kroppen har eftersigende lidt nemmere ved at omsætte den animalske protein, som også har en højere biologisk værdi. Personligt varierer jeg mellem protein fra animalske og vegetabilske kilder.

..Hvordan producerer man egentligt proteinpulver?
Når man producerer oste – er der et biprodukt, som kaldes “valle”.  Valle indeholder valleprotein, laktose og mineraler. Når man skal lave proteinpulver separeres vallen i de forskellige komponenter. Der er forskel på, hvor skånsomt denne seperation foregår og derfor er der også stor forskel på kvaliteten af slutproduktet.
Der er forskel på om det er koncentrat, isolat, eller hydrolysat, hvilket betyder meget for hvor nemt det er at optage. Hos Linus Pro har man derfor både Whey100 til en god pris og lækre smagsvarianter,  Whey-Iso med lavt fedt og laktoseindhold og Hydro pro som er af højeste kvalitet. Hydro pro giver den hurtigste muskelrestitution, og er perfekt hvis man træner meget hårdt og ofte. Jeg har fået lov, at give jer en rabatkode på Hydro Pro – “HYDRO50” – giver hele 50%!
Linus Pro har lavet en rigtig fin og nemt forståeligt proteinguide, som du kan finde: her. 

Proteiner giver mæthed
Proteinerne er især fordelagtige, fordi de giver os en god mæthed – og så smager det jo godt. Til morgenmad spiser jeg typisk proteinpandekager, æg eller mælkeprodukter. Til frokost spiser jeg som regel kylling eller æg – og til aftensmad får jeg som regel noget kød eller bønner/linser. Til mellemmåltider snupper jeg ofte et par mandler, en proteinbar eller laver en shake med bær og proteinpulver. Jeg ELSKER især Linus Pro’s proteinbarer med: Skumbanan, Peanut og Chokolade, de er så lækre! Alle måltider er også kombineret med kulhydrater & en fedtkilde, på den måde opnår man god energi og længerevarende mæthed. img_7637

De bedste Proteinpandekager med vanille & citron
(2 personer)
2 bananer (140 g)
4 æg (skal deles i blommer og hvider)
Skallen fra en økologisk citron  og lidt saft
30 g Linus Pro Proteinpulver med vanille
30 g havregryn
1 tsk vanillepulver
1 tsk bagepulver
en knivspids salt
Kokosolie til stegning

Topping: 
Skyr/yoghurt
Friske bær
Kakaonibs

Start med at dele 3 af æggene i hvider og blommer.
Ægeblommerne + 1 helt æg blender du sammen med banan.
Tilsæt lidt citronsaft, citronskal, proteinpulver og havregryn og blend igen.
Til sidst tilføjer du vanillepulver, bagepulver og salt. og blender.
Æggehviderne pisker du helt stive.
Vend forsigtigt pandekageblandingen sammen med æggehviderne, så du har en meget luftig dej.
Steg pandekagerne i lidt smeltet kokosolie.
Pynt pandekagerne med det du har lyst til.

Læs mere om Proteinpulver & Vægttab: her
p1150581
p1150566 Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.