Forleden lavede jeg disse lækre små knækbrød, med en fantastisk skøn avocado hummus. Det er et virkelig perfekt mellemmåltid, eller når snack-sulten melder sig. Knækbrødene er ret rustikke, men spækket med sundhed.
★Chia knækbrød
50 g chia frø
100 g hørfrø
35g sesamfrø
60 g glutenfri havregryn
40 g boghvedemel
1-2 tsk salt
0,5 dl olie
1,5 dl vand.
★ Rør ingredienserne sammen i en skål.
★ Kom dejen mellem to stykker bagepapir – og rul den ud med en kagerulle.
★ Fjern den øverste lag bagepapir.
★ Bag i ovnen ved 200 grader ca. 15-20 minutter.
★ Lad knækbrødene køle af på en rist.
★Avocado Hummus
1 ds. bonduelle kikærter (drænet vægt 265 g)
Olie
2 avocado
Chili frø, paprika, spidskommen.
2 fed hvidløg
Salt
Frisk basilikum
★Skyl kikærterne grundigt – og tør dem i et viskestykke.
★ Rist dem på panden med lidt olie og krydderier – til de er gyldne – bare et par minutter.
★ Blend kikærterne sammen med avocado.
★ Smag til med hvidløg, salt og evt. basilikum.
★ Så er du klar til at snacke!
Mums! Det må prøves her hjemme! 🙂
Så lækkert 🙂 🙂
Mmm det lyder godt!
På hvilket tidspunkt i processen skal man dele knækbrødet i stykker? 🙂
Hej Lisbeth. Jeg synes det er nemmest at skære forsigtigt inden man putter dem i ovnen 🙂