Her kommer der opskriften på en madpakke-favorit. Hvem elsker ikke pølsehorn?.. Jeg kommer altid revet gulerod/squash – eller noget spinat i min pølsehorn. Det gør dem mere saftige og sundere. Derudover bruger jeg nogle grove meltyper som grahamsmel og speltmel, det giver mere mæthed! Det er altid lækkert at have pølsehorn i fryseren.
Sunde pølsehorn
(ca. 16 stk)
25 g gær
3 dl lunken vand
1 æg
0,5 tsk salt
1 spsk acaciehonning
1 gulerod (75g)
0,5 dl olie
200 g grahamsmel
100 g speltmel
ca. 200 g hvedemel (måske lidt mere til bord/kagerulle osv)
1 æg til pensling
sesamfrø
Kylling pølser
Ketchup (evt sukkerfri)
Start med at opløs gær i lunken vand.
Tilsæt æg, salt, honning, revet gulerod og olie.
Tilsæt melet lidt af gangen mens du rører.
Ælt dejen (på maskine eller hænderne).
Sæt dejen til hævning ca. 60min.
Del dejen i 2 lige store.
Drys mel på bordet og på kagerullen.
Rul den ud til en cirkel.
Skær trekanter af dejen (ved at skære diagonalt over dejen 4 x )
Fordel lidt ketchup og en halv pølse på hver. Rul dem sammen.
Kom pølsehornen på en bageplade med papir.
Pensel med æg og drys med sesamfrø.
Bag ved 200 grader ca. 15-20min.
Opbevares på køl/frys.
Hvor mange kcal er der i et af disse pølsehorn?
Hej Louise, jeg udregner desværre ikke kalorier på mine opskrifter 🙂