Jeg eeelsker de søde hokkaido-græskar. Hokkaidogræskaret indeholder kun omkring 20 kalorier pr. 100 g, hvilket kun er lidt mere end agurk – men altså meget mere smagfuldt! Forleden eksperimenterede jeg med at lave en græskartærte – og jeg synes resultatet blev vildt lækkert! Så I skal selvfølgelig have opskriften. Tærtebunden er den samme som jeg ALTID bruger – en opskrift som jeg har fra min mor. Størstedelen af melet er grahamsmel, så det er derfor en ret grov tærtebund som mætter. Så selvom denne tærte er uden kød, så mætter den pga. bunden og fordi den også indeholder æg. Prøv at tilsætte hytteost eller feta – det bliver den ikke ringere af !:)
Tærte med hokkaidogræskar
(4 personer)
Tærtebund
3 dl grahamsmel
1 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1dl olie
1,5 dl vand
Fyld
Ca en halv hokkaido græskar (500 g)
1 spsk olie
3 løg
3 gulerødder
1 sweet potato (erstat med 2 gulerødder hvis du ikke har)
1 spsk olie (til at svitse grøntsagerne i)
Krydderier: Fx. Allround, paprika, rosmarin (gerne frisk), salt og peber.
Æggemasse
4 æg
1,5 dl mælk
Salt og peber
TIP: Tilsæt ost fx. feta ost eller revet ost
Topping
pinjekerner
Friske krydderurter
Tænd ovnen på 200 grader.
Start med at skyl græskaret og skær den over og tag kernerne ud.
Skær græskaret i skiver. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir og hæld lidt olie over.
Bag græskaret ved 200 grader i ca. 10 min
I mens laver du tærtebunden ved at blande alle ingredienserne sammen. Brug hænderne til at samle massen.
Fordel dejen i en tærteform med bagepapir eller smurt med olie. Stik lidt huller med en gaffel.
Forbag tærtebunden ca. 10 min.
Skær løg i små stykker – og skræl og riv gulerødder og sweet potato.
På en pande svitser du grøntsagerne – og giver den gas med krydderierne! 🙂
Fordel grøntsagerne på tærten og fordel græskarskiverne.
Pisk æg og mælk sammen og hæld det over tærten.
Bag tærten ca. 20-25 minutter til æggemassen er stivnet.
Rist pinjekerner.
Pynt med pinjekerner og friske krydderurter.
Uhm ser lækker ud, jeg elsker tærter:-)