Pizza, pizza, pizza. Hvem elsker ikke pizza? .. Jeg har lavet denne med en grov pizzabund, hvor halvdelen af melet består af grahamsmel, det gør den altså lidt sundere – og gør at den mætter længere. Du kan derudover serverer den med masser af grønt ovenpå, eller en salat ved siden af! 🙂 – Uanset sundhedsniveau, så skal der altså være plads til pizza indimellem hvis i spørger mig 🙂 ..
Grov Pizzabund
(til 2 små pizzaer)
25 g gær
2.5 dl lunken vand
lidt salt
2 spsk olie
150 g grahamsmel
ca. 150 g hvedemel
Brug en røremaskine.
Opløs gær i vandet.
Tilsæt salt og olie.
Tilsæt melet lidt af gangen.
Lad dejen køre 10-12 min på røremaskinen.
Sæt dejen til hævning ca. 1 time.
Del dejen i 2.
Kom lidt mel på bordet og rør ud til en passende pizza-størrelse. Så tynd som du ønsker den.
Pizzasovs
100 g cherrytomater
2-3 fed hvidløg
1-2 spsk olie
tørret oregano
Frisk basilikum
Kom det hele i en gryde og bring det op til kogepunktet.
Du kan enten mose tomaterne, eller bruge en stavblender.
Fyld:
1 pakke parmaskinke (kan du også komme på bagefter!)
2-4 kugler Mozzeralla ost
5 forårsløg
Tørret oregano
Kom tomatsovsen på pizzaerne.
Fordel ost på.
Kom parmaskinke og forårsløg og tørret oregano på.
Bag pizzaerne en af gangen ca. 10-12 min til de er sprøde og gyldne.
Frisk topping:
Ruccola
Avocado
Ristede Pinjekerner
Cherry Tomater
Kom ruccola, avocado, friske tomater og pinjekerner på når den kommer ud.